Tuesday, 7 June 2011

4th June 2011- IsLaNd StEaMbOaT & bBq

Ni la dia Island steamboat & bbq!
wahh!!! sangat tidak percaya ia berada hanya di kg.melayu subang. I post this picture to my fren,(actually this restaurant just kt belakang rumah dia). She's very shock! and say ''wei! ko pegi tempat bunian mana? cantiknya! xpenah tau pun ada restaurant kt blkang umah aku???'')....alahai..nampak sgt aktivit nya pegi keje, balik keje...ishh2....
Anywhere, on dat day. around 6 o'clock..my hubby asking me for dating! auuuwww!! blushing i! Dah tua2 pun nak berdating..1st-we go to skypark (byr loan i)..then, he asking me > ''kita nak pegi mana ni syg?"...ha! ni la part yang paling aku menyampah 1000X kalau dia ajak keluar tanpa hala tuju. konon dating tapi...jalan pusing2 area2 rumah je..ngok~ngek..Suddenly, our stomach > kreuukk...kreoook...kruuukkk..
Hubby tgh bakar udeng
apa lagi! idea makan la keluar! since msa tu dh nak masuk maghrib, so, we decided not to go far from our houz...So, this restaurant la jadi pilihan kami. BTW, kami pun xpnh cube lagi. why  not give a try!
THE RESULT IS > WHooooaaaa!!! sgt best woo! ada seafood, ada daging black pepper, ada makanan2 yong tau fu tu...sgt sedap..the best part is : udeng2 dia besar & daging2 black pepper nye sgt lembut.. (aku mmg kerjakan daging dia je)..my hubby makan smp mata kuyu, perot bulat,jalan lambat.. hamik kau penangan steamboat! The price also reasonable maaa!!! only RM20/head...oklah...
The enviroment also nice. Ala2 mcm dok tepi pantai gitu..Wah! Promo free!
kaut soup

 Next week is Dahlia's wedding. So, plan2 rasa mcm nak pegi sini lagi with all my sweet pretty frens as Dalia & Zairul's Pre-wedding! berkumpul n chit-chat before the ceremony! Cheh! ala2 mat salleh..party bujang! huhuhhu..Jika plan menjadi..Insyallah...kami dtg lagi!!!

5 comments:

  1. bagi la peta menu stemboat die byk x ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak byk...tp tmp dia best! thumb up!

      Delete
  2. what time kdai ni start operation eh kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. oopp.. saya lak nyampuk.. Selasa - Ahad
      6 ptg - 12mlm.. tapi lepas kul 12 pun, saya selalu stay... kadang2, kul 1 baru balik..
      012-680 0041 utk reservation.

      Delete
  3. Saya dah pegi dah . memang terbaik ..

    ReplyDelete